Just nu sitter och Paulina och bläddrar i tidningar medan vi väntar på att vår mat ska komma. Vi är på stranden på en liten resturang med torkade palmblad som tak. Sen ska vi sola och bada.
Jag läser en mattidning och Pau läser en reklamtidning om vad man kan köpa på flygplatsen.
Jag fick reda på att en bra måltid här är en stor och rejäl tidning. Det är inte ovanligt att man kokar ris med blad i, och lite kryddor. Man kan också steka/ugnsbaka kött med lite blad i. Man tillverkar även drycker ibland av bränt ris och mineralvatten. Fast vissa drycker som Fanta, Coca Cola och andra läsker är inköpta.
Till efterätt är det oftast frukt med en vaniljstång i, vilket jag vill testa sen.
Alltså massa kryddor, med vanligast en rejäl bit kött, fullt med sås och mycket ris. Grönsaker är också mycket typiskt.
Till dryck har man oftast vin/öl (Three Horses, som är lokalt), eller nån shake på stranden, eller bara vanlig läsk. Vatten brukar man köpa i flaska.
Till efterätt serveras oftast frukt smaksatt med vanilj eller vaniljstång.
Man brukar kalla Madagaskar för *Vaniljön*.
Nu serveras vår mat, så nu måste jag släppa min iPhone ;)
Källor: foodetc.se/, reseguiden.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar